051 928 126

rs.volonterski.servis@gmail.com

Naše usluge

Kako početi volontirati?

Ako si mlada osoba iznad 15 godina, koja želi korisno provesti slobodno vrijeme, volontiranje je odličan izbor! Prije svega, provjeri da li u tvojoj lokalnoj zajednici postoji naš Lokalni volonterski servis (LVS), ili bilo koja druga organizacija koja u svom programu rada ima volontiranje.

Za volontiranje možeš i da se prijaviš ako popuniš prijavu (PREUZMI PRIJAVU) i pošalješ ju na naš mail rs.volonterski.servis@gmail.com ili vsrs@volonterskiservisrs.net. Mi ćemo te spojiti sa tebi najbližim organizatorom volontiranja, a već nakon prvog volonterskog angažmana dobićeš volontersku knjižicu.

Na kraju, za volontiranje je potrebna samo dobra volja i malo slobodnog vremena. Ne čekaj sutra – pokreni se već danas!

Kako organizovati volontiranje?

Ako vam trebaju volonteri za neki događaj, tu smo da vam pomognemo! Za početak, pogledajte koje su to organizacije članice naše mreže (Lokalni volonterski servisi) i obratite im se sa detaljnim informacijama.

Do volontera možete doći i tako što ćete popuniti Upitnik za organizatore volontiranja (PREUZMI PRIJAVU) i/ili detaljno opisati poslove i zaduženja volontera u dokumentu (PREUZMI) i informacije proslijediti na naše mail-ove rs.volonterski.servis@gmail.com ili vsrs@volonterskiservisrs.net.

Kao organizator volontiranja, bitno je da poštujete Zakon o volontiranju Republike Srpske i da razumijete da sa volonterima ne dobijate besplatnu radnu snagu, nego neprocjenjivu pomoć i podršku.

Edukacije o volontiranju

Naš tim često organizuje edukacije o volontiranju u školama, omladinskim organizacijama, fondacijama, ustanovama i ostalim pravnim subjektima koji žele da nadograde znanja kolektiva o volonterizmu.

Dostupni smo za sve sugestije o volontiranju, a možete nas kontaktirati kako bismo dogovorili edukaciju u Vašem poslovnom okruženju. Ne zaboravite – volontiranje je uvijek aktuelno!