051 928 126

rs.volonterski.servis@gmail.com

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ Srbac

Zahvaljujući projeku „Prevencija maloljetničkog prestupništva na lokalnom nivou“ koji je realizovalo Udruženje građana „Zdravo da ste“ iz Banja Luke, u Srpcu je 2010. godine osnovan Centar za mlade. Do 2013. godine Centar je funkcionisao kao jedan od omladinskih centara u okviru Zdravo da ste, a onda je došlo do osamostaljivanja i formiranja Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“, koje je preraslo u jednu od najaktivnijih nevladinih, nestranačkih, neprofitabilnih, humanitarnih i omladinskih organizacija u regionu. Jedan od najvećih prijatelja Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“ je Opština Srbac, koja pruža konstantnu podršku u opstanku i radu Udruženja.

Kroz mnoštvo programskih i projektnih aktivnosti dugi niz godina kolektiv Udruženja ulaže ogroman trud, rad i znanje kako bi stvorio pozitivno okruženja za djecu i mlade. Aktivno se radi na prevenciji maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja, a daje se i doprinos turističkoj prepoznatljivost lokalne zajednice. U “C.E.Z.A.R.”-ovom timu su uvijek angažovane mlade osobe koje su profesionalci puni entuzijazma, znanja, iskustva i želje za radom, o čemu najbolje govore odlični rezultati u radu.

U sklopu Udruženja građana „C.E.Z.A.R.” u aprilu 2013. godine oformljen je Lokalni volonterski servis Srbac. Ovaj servis na jednom mjestu okuplja sve volontere zainteresovane za volonterske angažmane, te daje mogućnost institucijama i organizacijama civilnog društva da dođu do kompetentnih volontera za svoje programe. Svim volonterskim akcijama upravlja koordinator Lokalnog volonterskog servisa koji za svaki volonterski program vodi evidenciju i propratnu dokumentaciju, ostvaruje komunikaciju sa volonterima i organizatorima volontiranja, prati medijsku propraćenost volonterskih aktivnosti, te prisustvuje treninzima i sastancima Volonterskog servisa Republike Srpske.

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ u proteklih desetak godina rada okupilo je veliki broj volontera, a kroz bazu Lokalnog volonterskog servisa prošlo je njih oko 400, koliko je izdato i volonterskih knjižica, koju svaki volonter dobije nakon svog prvog volonterskog angažovanja i u kojima se bilježi njihov cjelokupni volonterski staž. Od 2013. godine do danas uspješno je realizovano oko 150 volonterskih programa.

U decembru 2019. godine Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” dobilo je Nagradu za najboljeg organizatora volontiranja u Republici Srpskoj, što predstavlja najveće priznanje koje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodjeljuje organizatorima volontiranja. Zbog izuzetne promocije volonterizma i omladinskog aktivizma, Udruženje je u maju 2020. godine preuzelo ulogu sekretarijata Volonterskog servisa Republike Srpske, čime je Srbac postao sjedište krovne organizacije za volontiranje u Republici Srpskoj.

KONTAKTIRAJTE NAS

Srbac - Kontakt informacije

ADRESA

Zdravka Čelara 29, 78420 Srbac

TELEFON

051 928 126

E-MAIL

zdravosrbac@yahoo.com
lvs.srbac@gmail.com

WEB SITE

www.ug-cezar.com