Republička volonterska akcija, koju Volonterski servis Republike Srpske organizuje uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, u mjesecu oktobru stigla je u još tri lokalne zajednice! U pitanju su Derventa, Laktaši i Banja Luka, gdje su, uz pomoć Lokalnih volonterskih servisa, realizovane edukativne i volonterske aktivnosti, a sve u cilju promocije volonterizma, afirmacije volontera i podsticanja mladih na aktivizam.

Lokalni volonterski servis Laktaši smješten je u organizaciji Centar za djecu, mlade i porodicu, a njihovi volonteri su u okviru akcije “Naše mjesto” u prethodnom periodu renovirali dječije igralište, ofarbali kućicu i klupice, napravili poligon i pješčanik za djecu. Centralni događaj bila je manifestacija “U susret jeseni”.

 

Volonteri u Banja Luci su organizovali akciju “Volonteri i zajednica”, te su sredstva od akcije namijenili javnoj kuhinji. Naime, u okviru ove akcije naša ekipa iz Banja Luke nabavila je namirnice za kuhinju, te su svi zajedno učestvovali u pripremi obroka za preko 400 sugrađana! Lokalni volonterski servis u Banja Luci smjestili smo u organizaciju Zdravo da ste.

Na samom koncu oktobra, realizovana je krajnje inspirativna edukativna radionica o volonterizmu u Derventi. Zajedno sa našim Lokalnim volonterskim servisom iz Dervente, koji djeluje pri organizaciji “Bios PLUS”, posjetili smo Savjet učenika JU “Stručna i tehnička škola”, sa kojima smo razmijenili iskustva i razvili ideje za buduću saradnju. Sigurni smo da će se u narednom periodu čuti mnogo više o aktivnostima učenika i profesora ove škole, jer su pravi promoteri aktivizma mladih i razvoja empatije i humanosti. 

 

Hvala svima na učešću u volonterskim aktivnostima, a mi ćemo nastaviti da vam prenosimo atmosferu sa naše akcije “Formiraj lanac”.