Savjet mladih Rudo je proteklog vikenda uspješno realizovao akciju “Formiraj lanac 2022”. Na akciji je učestvovalo oko 30 mladih ljudi koji žive na teritoriji opštine Rudo. Učesnici iz ruralnih djelova opštine su imali obezbijeđen prevoz do grada. Akcija je počela edukativnom radionicom u Društvenom centru Rudo, gdje su se mladi upoznali sa osnovama volontiranja. Radionicu je vodio Aranđel Bukva.
 
Nakon edukacije, mladi su dobili rukavice i kese i započeli glavni dio akcije, a to je čišćenje školskog igrališta u Rudom. Na igralištu je bilo mnogo otpada i smeća, koje su vrijedni volonteri pokupili jako brzo. Pripremljena je i tabla sa natpisom o zabrani bacanja smeća.
 
“Kada smo uspješto završili glavni dio akcije, vratili smo se u Društveni centar gdje smo imali obezbijeđenu hranu i piće te nastavili prijatno druženje uz diskusiju o volontiranju i volonterima koji žive u našem gradu te na koji način oni doprinose našoj lokalnoj zajednici”, kaže naša ekipa iz Rudog. 
 
Bravo za mlade koji su se sami organizovali i učestvovali u našoj akciji “Formiraj lanac”. I ovu akciju podržalo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.