“Formiraj lanac”, volonterska akcija kojoj se i ove godine pridružio Lokalni volonterski servis Srebrenica, koji djeluje u okviru Udruženja “Sara-Srebrenica”, uključio je brojne saradnike, partnere i prijatelje, koji su dali doprinos da se realizuje još jedna pozitivna inicijativa za lokalnu zajednicu.

Ovogodišnja akcija sprovedena je u saradnji sa osnovnom i srednjom školom, te obdaništem u Srebrenici, uz čiju podršku su okupljeni volonteri i zasađeno je 40 sadnica različitog voća. Simbolično, uz plodove zajedničke inicijative, uvjereni smo da rastu generacije koje će i same doprinositi pozitivnim promjenama u okruženju.

Naša ekipa iz Srebrenice se zahvaljuje menadžmentu i uposlenicima JU Prva osnovna škola Srebrenica, zatim i područnoj školi u Potočarima, JU Dječiji vrtić “Poletarac”, JU SŠC Srebrenica za drugarsku saradnju, partnerstvo i učešće. Nesebičnu podršku u realizaciji akcije pužili su i prijatelji iz EMMAUS centra.

„Formiraj lanac“ je tradicionalna republička volonterska akcija, koju Volonterski servis Republike Srpske organizuje u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Akcija se organizuje u nekoliko lokalnih zajednica i svake godine okuplja na stotine volontera širom Republike Srpske, a priča o volonterskoj akciji u Srebrenici, nakon Gradiške i Srpca, samo je jedna u nizu. Ostatak priča donosimo u narednim danima.