Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Republičke nagrade za volontiranje u Republici Srpskoj u 2021. godini.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske poziva pravna i fizička lica u Republici Srpskoj da predlože kandidate za dodjelu Republičke nagrade za volontiranje u Republici Srpskoj za 2021. godinu. U skladu sa Pravilnikom o dodjeli Republičke nagrade za volontiranje, prijedlog organizatora volontiranja kao kandidata za dodjelu Republičke nagrade mogu dostaviti fizička i pravna lica zainteresovana za volontiranje, a prijedlog volontera-pojedinca kao kandidata za dodjelu Republičke nagrade mogu dostaviti samo organizatori volontiranja.

Republička nagrada koja se dodjeljuje organizatorima volontiranja sastoji se od plakete i novčanog iznosa u visini od četiri prosječne plate u Republici Srpskoj za prethodnu godinu. Republička nagrada koja se dodjeljuje volonterima-pojedincima sastoji se od medalje i novčanog iznosa u visini od dvije prosječne plate u Republici Srpskoj za prethodnu godinu.

Prisjećanja radi, prošlogodišnji dobitnik Nagrade za najboljeg organizatora volontiranja bio je Crveni krst Republike Srpske, a nagrađeni volonteri-pojedinci bili su Momir Ašonja iz Istočnog Sarajeva, Darko Vranić iz Foče, Јovana Popović iz Šamca, te Milan Duvnjak iz Gradiške.

Javni poziv je otvoren do 18.11.2021. godine, a dodjela nagrada biće organizovana povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 05.12. Detaljne informacije mogu se naći na internet stranici Vlade Republike Srpske (www.vladars.net – Ministarstva – Ministarstvo porodice, omladine i sporta – Dokumenti – Javni poziv za dodjelu Republičke nagrade za volontiranje).

Obrasce preuzmite ovdje: