Volonterski servis Republike Srpske poziva omladinske organizacije, organizacije za mlade, omladinske savjete, kao i sva ostala udruženja, ali i obrazovne i druge institucije iz Republike Srpske, koje u svom radu imaju podršku volontera, da se uključe u obilježavanje 05. decembra, Međunarodnog dana volontera.

Međunarodni dan volontera obilježava se širom svijeta još od 1985. godine, s ciljem povećanja vidljivosti volontera i ukazivanja na značaj njihovog nesebičnog rada. U Republici Srpskoj se ovaj bitan datum obilježava svake godine kroz bezbroj volonterskih akcija, svečanosti, promotivnih i ostalih aktivnosti, a ove godine po prvi put Volonterski servis Republike Srpske kreiraće poseban kalendar obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Ovaj jedinstven kalendar sadržavaće informacije o obilježavanju 05. decembra širom Republike Srpske, ne samo u Lokalnim volonterskim servisima (članicama Volonterskog servisa Republike Srpske), nego i u svim ostalim organizacijama i lokalnim zajednicama.

Kako se uključiti u obilježavanje Međunarodnog dana volontera? Popunjavanjem Google forme ili dostavljanjem detaljnih podataka o akciji na mejlove rs.volonterski.servis@gmail.com ili vsrs@volonterskiservisrs.net. U mejlu je potrebno navesti naziv organizacije, adresu, detaljno opisan planirani događaj, kao i datum i tačno vrijeme realizacije. Informacije prikupljamo najkasnije do petka, 03.12.2021. godine u 12 časova.