Prijavi se na radni volonterski eko kamp ,,Mladi za život” u Srpcu

  • -

Prijavi se na radni volonterski eko kamp ,,Mladi za život” u Srpcu

Category : Vijesti

NVO ,,Milenijum“ iz Srpca dvanaestu godinu organizuje Rаdni volonterski eko kamp ,,MLADI ZA ŽIVOT“. Naš kamp je jedan od jedinstvenih oblika volonterskog rada koji nudi pozitivne i praktične oblike okupljanja mladih ljudi iz BiH i regiona, kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama.
Cilj našeg projekta jeste razvijanje volonterskog duha i ekološke svijesti mladih ljudi.
Podciljevi našeg projektа su: promovisati i informisati mlade o važnosti volonterizma, razvoj ekološke svijesti, multikulturalna razmjena, uključivanje mladih u razvoj zajednice kroz kreativno korištenje slobodnog vremena, izgrađeno i uređeno izletište.
Ciljna grupa su nam 30 volontera, uzrasta od 17 do 24 godine koji su spremni za rad, edukaciju i zabavu.
Kamp traje od 25. do 29. jula 2017. godine i održava se u seoskom naselju Gornja Lepenica, 20 km udaljeno od gradа Srpca ( 50 km udaljen od Banja Luke ). Volonteri će u toku 5 dana raditi na izgradnji i uređenju izletišta u okviru kojeg je smješten kamp. U toku 5 volonterskih akcija volonteri bi postavili klupe i stolove, zaštitili lаkom postojeće objekte od drveta, sanirali potok koji protiče kroz kamp i završili unutrašnji dio jedne prostorije za smještaj. Pored radnih аktivnosti organizovaćemo kreativno-edukativne radionice o volonterizmu, zaštiti životne sredine, radionicu udaraljki, radionicu sportske vještine capoeira i radionicu mađioničarstva.
Ovim putem pozivamo mlade iz BiH i regiona koji su zainteresovani za ovakav vid rada, druženja i zabave da popune obrazac i prijave se za učešće na kampu.
Dodatne informacije možete pronaći u prijavnom obrascu:
https://drive.google.com/…/0B4cxhpgmytHZUFBBcGg1TV9hbDA/view
Da preuzmete obrazac uđete na link i kliknite na dugme za preuzimanje. Kada preuzmite dokument ispunite prijavu i pošaljete.
Šaljite prijave na e-mail: ekokamp2017@gmail.com